PoliTech

Egy skizofrén politikai tanácsadó dialógusai - legtöbbször önmagával. Politikai technológia, kampány, média, kommunikáció, marketing, politika. Meg ami belefér...

Utolsó kommentek

  • Holnap Kapitány: Kristálypark -- búcsú a korrupciótól? holnapkapitany.blog.hu/2010/02/10/kristalypark_novella Hol... (2010.02.28. 09:55) Legyőzni a Jobbikot...
  • polovcev: Tiszteletem. Bevallom már én is várom a folytatást. Szeretném látni merre halad a világ. Viszont ... (2009.08.07. 21:59) Létezik-e újrakezdés?
  • BF79: Engem érdekelne a folytatás. Az is, hogy melyik pártnál segédkeztél :) , sorrendben az alábbiakat... (2009.06.23. 16:26) Létezik-e újrakezdés?
  • BF79: politicalhumor.about.com/od/sarahpalin/a/palin-prankcall.htm Vegyük sorra: Nem ismeri fel Sarkoz... (2008.11.03. 09:57) Kész átverés Sarah Palinnal:)
  • ójaj: megmondom őszintén, fel nem foghatom, miért hiszi magáról mindenki, hogy bezzeg ő tudja a tutit? a... (2008.11.02. 19:20) A nagy találgatóshow
  • Utolsó 20

Akar mit? Kinek? minek...

2008.06.17. 21:14 | igorB | Szólj hozzá!

Címkék: tech tanácsadó kampányfinanszírozás

 

A politika iránt érdeklődők gyakran futnak bele olyan kifejezésekbe, mint GOTV, voterID, targeting, mikrotrend, narratíva, posztmodern kampánytechnika, spin, stb. stb. stb. Ezeket a fogalmakat kevesen értik igazán, s még kevesebben vannak, akik hatékonyan alkalmazni tudják a gyakorlatban. A politikai tanácsadók szigorúan őrzik tudásukat, s csak a kiválasztott kevesek tekinthetnek be műhelytitkaikba. Ezt a blogot éppen azért indítjuk, hogy mindenkinek lehetősége legyen kicsit jobban tájékozódni, s amennyire lehetséges köznapi nyelven olvasni arról, kik is a politika szürke eminenciásai és hogyan irányítják a közélet folyamatait.

Van azonban egy titkolt célunk is, amit most felelőtlenül felfedünk. A magyar politika két szempontból is le van maradva a "nyugati" gyakorlattól. Egyrészt a politika nyilvánossága nem létező fogalom. A kampányfinanszírozási törvény álszentségéről ódákat lehetne zengeni, a tanácsadók és cégek pedig titokban tartják, hogy kinek és mit csinálnak. Másrészt a technológiai kreativitás viszonylag alacsony szinten áll, bár akadnak ötletes és kreatív kezdeményezések, különösen az új média terén. Mégis az alkalmazott technikák nagy része külföldről lett adaptálva ilyen vagy olyan tanácsadók közvetítésével. Szerény eszközeinkkel ezt a két lemaradást szeretnénk csökkenteni azáltal, hogy a lehető legtöbb információt megosztjuk a nagyközönséggel.

Na jó, azzal a néhány barátunkkal, akik majd olvassák a blogot…

A bejegyzés trackback címe:

https://politech.blog.hu/api/trackback/id/tr6526105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása