PoliTech

Egy skizofrén politikai tanácsadó dialógusai - legtöbbször önmagával. Politikai technológia, kampány, média, kommunikáció, marketing, politika. Meg ami belefér...

Utolsó kommentek

  • Holnap Kapitány: Kristálypark -- búcsú a korrupciótól? holnapkapitany.blog.hu/2010/02/10/kristalypark_novella Hol... (2010.02.28. 09:55) Legyőzni a Jobbikot...
  • polovcev: Tiszteletem. Bevallom már én is várom a folytatást. Szeretném látni merre halad a világ. Viszont ... (2009.08.07. 21:59) Létezik-e újrakezdés?
  • BF79: Engem érdekelne a folytatás. Az is, hogy melyik pártnál segédkeztél :) , sorrendben az alábbiakat... (2009.06.23. 16:26) Létezik-e újrakezdés?
  • BF79: politicalhumor.about.com/od/sarahpalin/a/palin-prankcall.htm Vegyük sorra: Nem ismeri fel Sarkoz... (2008.11.03. 09:57) Kész átverés Sarah Palinnal:)
  • ójaj: megmondom őszintén, fel nem foghatom, miért hiszi magáról mindenki, hogy bezzeg ő tudja a tutit? a... (2008.11.02. 19:20) A nagy találgatóshow
  • Utolsó 20

Weboldal a reformszocializmus árnyékában

2008.07.25. 02:28 | igorB | Szólj hozzá!

Címkék: tech magyar online

A héten terveztem megírni egy kisebb helyzetértékelést a magyar politikai pártok honlapjairól. Bevallom hősiesen, kénytelen lettem volna az MSZP-nek adni az első helyezést, ugyanis egy kiváló weboldaluk volt, szép grafikával, ötletes (és jelentős potenciált rejtő) funkciókkal - mint pl. a saját portréoldal - és még sok minden mással.

Az élet azonban - mint oly sokszor - közbeszólt. A Cócialista vezetés ugyanis reformindulatától vezérelve lecserélte honlapját. ERRE. Brghhhhh...

Hirtelen azt hittem, valami baj van. Jól írtam be a címet? Csekk. Valaki meghekkelte őket? Kis böngészés után kiderült, nem. Visszautaztam volna az időben néhány évet? Sajnos nem...

Mi történhetett hát? Irány a gugli, "mszp honlap megújul", enter. Semmi. Gondol, "új mszp honlap", enter. Semmi. A leginkább releváns találat még az előző honlap promója volt, egy februári cikk.

De hogy konkrétan mi a bajom? Lássuk csak.

- Kb. 6 éve is vállalhatatlannak számító grafika.

- Bármilyen web2 alkalmazás teljes hiánya.

- A párt elmúlt években felépített imázsából (eddig ugye a kispiroskocka) semmi - bár lehet hogy rebrandingre készülnek az elvtársak...

- A pártról semmi sem derül ki a nyitólapon, és alaposan körül kell nézni, ha információt akarunk róluk elérni (a régi honlapnak egyébként ez volt az egyik erős oldala, az oldalsó menü szinte csak erről szólt).

De ami ennél is érthetetlenebb. HÍRPORTÁL LETT AZ MSZP.HU! Igen kérem, nem tévedés, tessék odalátogatni, saját szemmel megnézni, állat padlóról felemelni.

De jöjjön egy kis összehasonlítás a szemléltetés kedvéért, nézzük meg az új MSZP címlapot, az Index-et, a Zoom-ot, meg mondjuk a Hírextrát.

 

Ugye??? Döbbenet, mondaná az egyszeri bulvár-riporter. "Sokkos állapotban a magyar webszakma!" - látom magam előtt a Blikk főoldalát.

Szerintem maga az a tény, hogy a felső menüben mind a négy oldalnál a "Címlap - Belföld - Külföld" trilógia jelenik meg, már régen rossz. Nem, a három hírportál esetében semmi gond ezzel (bár az ő összehasonlításuk is megér egy misét - ki lop ugye kitől?). Deviszont az MSZP-nél. Miért akar egy párt hírportál lenni?

Kicsit gondban vagyok most megvallom, mert ötletem sincs. Átsuhan a kobakomon egy-két gondolat. Hogy talán majd az emberek odaszoknak, és csak az ő általuk írt híreket olvassák. Bullshit, hogy finoman válaszoljak. Esélytelen, hogy átlagos emberek csakis a pártlapot olvassák. Ennek a '40-es évek óta vége. Aki már odáig eljutott, hogy gép bekapcs-internet rákattint, az nem fog alacsony színvonalú, pártköntösbe bújtatott híreken leragadni. Lehet, hogy benéz ide, de megy is majd tovább. Marika néni a hetedikről talán nem állna odébb. De ő nem internetezik. Meg a gázáremelés miatt amúgy is éppen a Fidesz-felé flörtöl...

Azon már fenn sem akadok, hogy egy videó, és NULLA, azaz zéró kép van feltöltve. Nem lehetett volna kicsit előre gondolkodni? Na mindegy, ez tényleg a legkevesebb...

Lehet egyébként, hogy olyan vagyok, mint az egyszeri ember, aki posztmodern performance-t lát egy newage színházban. De valahogy nekem nem jön be, ha festéket spriccel valaki a seggéből. És nem jön be ez a honlap sem.

Értetlenül állok, és várom, hogy valaki megmagyarázza. Jöjj el, ó messiás, és hozz világosságot!

Az említett rangsort egyébként össze fogom állítani, de tuti, hogy az MSZP hátrasorolódik. Amúgy meg tudom, hogy a dobogó senkit sem érdekel, mindenki csak a szamárpadra lesz kíváncsi. És hogy az igazat megvalljam, a lista végén tényleg erősebb a verseny:)

A bejegyzés trackback címe:

https://politech.blog.hu/api/trackback/id/tr62584627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása