PoliTech

Egy skizofrén politikai tanácsadó dialógusai - legtöbbször önmagával. Politikai technológia, kampány, média, kommunikáció, marketing, politika. Meg ami belefér...

Utolsó kommentek

  • Holnap Kapitány: Kristálypark -- búcsú a korrupciótól? holnapkapitany.blog.hu/2010/02/10/kristalypark_novella Hol... (2010.02.28. 09:55) Legyőzni a Jobbikot...
  • polovcev: Tiszteletem. Bevallom már én is várom a folytatást. Szeretném látni merre halad a világ. Viszont ... (2009.08.07. 21:59) Létezik-e újrakezdés?
  • BF79: Engem érdekelne a folytatás. Az is, hogy melyik pártnál segédkeztél :) , sorrendben az alábbiakat... (2009.06.23. 16:26) Létezik-e újrakezdés?
  • BF79: politicalhumor.about.com/od/sarahpalin/a/palin-prankcall.htm Vegyük sorra: Nem ismeri fel Sarkoz... (2008.11.03. 09:57) Kész átverés Sarah Palinnal:)
  • ójaj: megmondom őszintén, fel nem foghatom, miért hiszi magáról mindenki, hogy bezzeg ő tudja a tutit? a... (2008.11.02. 19:20) A nagy találgatóshow
  • Utolsó 20

Convention 2.0

2008.08.25. 18:57 | igorB | Szólj hozzá!

Címkék: tech amerika online posztmodern konvenció új média

Megkezdődött a Demokrata Konvenció, bár a mai nap még elég unalmas - kivéve ha valakit érdekel a wellness vagy éppenséggel a nyugdíjasok biztonsága szimpózium. Éppen ezért megpróbálok egy kis összefoglalót adni arról, hol és mit érdemes nézni/olvasni/hallgatni annak, akit érdekelnek az események, valamint milyen érdekes újítások jelentek meg négy évvel ezelőtthöz képest.

Kezdjük az utóbbival. A C-SPAN hírcsatorna elkészítette a konvenciókra honlapjait (egyet a demokrata, egyet pedig a republikánus gyűlésre. Az oldal egyértelműen sikert aratott a bloggerek között. A TechCrunch, ami egyenesen a legrosszabb csatornának titulálta eddig a C-SPAN-t rendkívül pozitívan nyilatkozik a két honlapról: "valószínűleg ez lesz a legfrissebb információkkal rendelkező oldal".

Csak néhány a honlap újításai közül:

  • Online nézhető, beágyazható videók
  • Keresési lehetőség a videók között
  • Twitter feed-ek
  • YouTube oldal és Qik videók
  • Tagállami és nemzeti blogválogatás
  • Élő adás

És ez csak néhány, egy elég jó összefoglaló olvasható itt a blog, p.i.-tól.

Akit annyira nem érdekel az élő adás, és amúgy is kívülről tudja a YouTube top10 videót, annak érdemes ellátogatni ide. Rengeteg videó, beszédek, stb., külön Dem és GOP oldalak. Na meg egy érdekes kis verseny, ahol videón mondhatja el mindenki, miért is szavaz egyik vagy másik pártra. Azt azért halkan hozzátennén, hogy a YouTube most nem tett ki magáért túlságosan - bár ez magánvélemény.

Annak, aki jobban szeret olvasni - vagy egyszerűen csak lassú az internet-kapcsolata - itt van egy kis weboldal, ami - igaz nem kevés kritikával és szarkazmussal - blogol a denveri eseményekről. Ha másért nem, a részletes programért már érdemes ide látogatni:)

Hagyjuk azonban a "civileket", és vessünk egy pillantást a két párt konvencióknak szentelt oldalára. Íme a demokrata, itt pedig a republikánus. Nos, ahogy Katherine Miller fogalmaz a NextRight-on, ez most egy ritka győzelem a GOP számára. Elsőre talán furcsán hangzik, főleg miután az elmúlt hónapok semmi másról nem szóltak, mint a baltér fölényéről a jobboldallal szemben. Most azonban egyértelműen kitett magáért az RNC. Miller rendkívül jól összefoglalja a különbségeket, de azért kiregadok néhányat azok számára, akiknek a popup blokkoló leszedné az új ablakokat:)

  • Míg a demokraták honlapja szinte befejezetlennek tűnik, rengeteg üres térrel és hibával, addig a GOP-é egy interaktív, információdús oldal
  • A helyszínek bemutatása a demokratáknál egy linkgyűjtemény, míg a republikánusok esetében egy színes útmutató, változatos és hasznos tanácsokkal
  • Nem utolsósorban pedig a GOP indított egy blogot, mely a konvencióval foglalkozik majd - ez teljesen hiányzik a demokratáknál
  • Zárójelben: nekem a "támogatók" banner teljesen el van csúszva...

Ez számomra egyértelmű 1-0 a GOP-nek, de lehet vitatkozni.

Nos, a lehetőség adott, nézze mindenki a konvenciókat, hamarosan újabb bejegyzéssel jövünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://politech.blog.hu/api/trackback/id/tr75632518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása