PoliTech

Egy skizofrén politikai tanácsadó dialógusai - legtöbbször önmagával. Politikai technológia, kampány, média, kommunikáció, marketing, politika. Meg ami belefér...

Utolsó kommentek

  • Holnap Kapitány: Kristálypark -- búcsú a korrupciótól? holnapkapitany.blog.hu/2010/02/10/kristalypark_novella Hol... (2010.02.28. 09:55) Legyőzni a Jobbikot...
  • polovcev: Tiszteletem. Bevallom már én is várom a folytatást. Szeretném látni merre halad a világ. Viszont ... (2009.08.07. 21:59) Létezik-e újrakezdés?
  • BF79: Engem érdekelne a folytatás. Az is, hogy melyik pártnál segédkeztél :) , sorrendben az alábbiakat... (2009.06.23. 16:26) Létezik-e újrakezdés?
  • BF79: politicalhumor.about.com/od/sarahpalin/a/palin-prankcall.htm Vegyük sorra: Nem ismeri fel Sarkoz... (2008.11.03. 09:57) Kész átverés Sarah Palinnal:)
  • ójaj: megmondom őszintén, fel nem foghatom, miért hiszi magáról mindenki, hogy bezzeg ő tudja a tutit? a... (2008.11.02. 19:20) A nagy találgatóshow
  • Utolsó 20

Az első nap: hmmmm...

2008.08.26. 22:47 | igorB | Szólj hozzá!

Címkék: amerika elnökválasztás demokrata konvenció

Talán nekem voltak túl nagy elvárásaim az első nap beszédeivel kapcsolatban.

Talán nem értem, mi az ami megmozgatja az amerikai elmét.

Talán nem áll elég közel hozzám a Demokraták ideológiája (oké, ez nem egy talán, hanem egy biztos).

De engem ez nem fogott meg. Nagyon nem. Lehet, hogy ez is egy olyan rendezvény, amin ott kell lenni, hogy teljesen átérezze az ember. Bár ebben nem hiszek. Hogy miért? Mert aki ott van, az kvázi a demokraták legkeményebb magja. Na meg a néhány republikánus provokátor, ahogy azt egyesek feltételezik... Az egész konvenció lényege, hogy bemutassák a jelöltet, egyesítsék a pártot, új szavazókat szerezzenek, nameg felbuzdítsák a párt híveit.

Cirkuszt kell adni a népnek, na.

Ebből egyik sem sikerült túl jóra.

Mert hát mit tudtunk meg Obama-ról? Hogy ő megújítja ámérikát (Pelosi). Hogy ő ugyanaz az az ember, aki 19 éve volt (Michelle). Hogy hisz a munka erejében (Michelle). Hogy Obama-val a remény ismét feltűnik, és tovább él egy álom (Ted).

Hmmm... Ez nem túl sok. Ha még valaki emlékszik Edwards feleségének beszédére 2004-ből, az tudja, milyen egy jó beszéd.

Oké, volt néhány szép pillanat is. Ted Kennedy-t tényleg becsülöm, amiért elment és még beszédet is mondott. Valóban legendás figura, bár nekem egyik Kennedy sem nagy kedvencem (jól van, meg lehet kövezni, de ez van). Az ő véleményére sokan adnak, a Kennedy név pedig örökké jól fog csengeni az Újvilában. Michelle beszédében is megfelelő arányt kaptak a munkásosztályhoz (és annak is női tagjaihoz) irányuló megjegyzések, ez meg ugye fontos.

Ettől eltekintve azonban nem sok mindent lehet említeni. A pártegyesítés eddig nem nagyon került szóba (igaz ez ma estére és Hillary Clinton-ra vár), bár szvsz kicsit fel van fújva ez a dolog. Sok minden szétszakíthatja a demokrata pártot (na jó, nem olyan sok), de a Hillary - Obama párharc nem egy ilyen tényező.

A hívek mozgósítása szintén nem sikerült. Ennek oka, hogy a legjobb mozgósító eszköz az indulatkeltés. Magyarul betámadni a jelenlegi kormányzatot, illetve McCain-t. Igaz a DailyKos szerint ez csak puskaport szolgáltatott volna a GOP számára, és megerősíti az Obama-ról kialakult képet, mely szerint ő csak egy "dühös, fekete radikális", én azonban sokkal keményebb hangot vártam az estétől.

Hogy mi volt mégis? Legyünk optimisták, és mondjuk azt, a pohár félig tele van. Ahogy a stadion is félig volt tele az est legnagyobb részében. Jobb, mintha félig üres lett volna, nem? Arról nem is beszélve, hogy több forrás szerint elég kihalt volt Denver, és a boltosok sem túl vidámak.

Na de ez van, várjuk a csodát ma este...

A bejegyzés trackback címe:

https://politech.blog.hu/api/trackback/id/tr25634746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása